Mange klinikker tilbyder behandlinger med IPL (blitzlamper), som ikke kan sammenlignes med en farvestoflaser. Farvestoflaser har i en årrække været betragtet som “state of the art” til behandling af rødme i huden. Farvestoflasere er generelt dyre, hvilket afholder mange klinikker fra at investere i denne type laser. Effekten af farvestoflaser til behandling af røde ar og rødme i huden er overlegen i alle studier, og den samlede pris for behandlingerne og tidsforbruget er betydeligt lavere for dig som patient - sammenlignet med behandling med andre lasere eller IPL.
Flere videnskabelige studier har dokumenteret sikkerheden ved behandling med AkneSpecialistens farvestoflaser Regenlite Transformm®, som også er godkendt af the Food and Drug Administration (FDA) i USA. Hos AkneSpecialisten i Odense udføres behandlingen af specialuddannet personale, og Styrelsen for Patientsikkerhed foretager tilsyn på klinikken. Vores lasere serviceres løbende i henhold til fabrikantens anbefalinger.
Almindelige bivirkninger er kortvarig smerte eller ubehag under behandlingen og forbigående (7-10 dage) blå eller violet misfarvning i det behandlede område. Hos personer med mørk hud kan der opstå oftest forbigående pigmentforandringer i huden. I meget sjældne tilfælde er der beskrevet forbrænding med vabeldannelse, sår, hudinfektion og arvævsdannelse efter kraftig laserbehandling. Det er vigtigt at undgå at manipulere eller kradse i huden efter behandlingen, da det kan medføre hudinfektion og ar. Der er ikke beskrevet alvorlige bivirkninger eller senfølger af behandlingen.
Huden må afkøles med ispose på behandlingsområdet efter laserbehandlingen. Isposen udleveres på klinikken efter behandlingen.
Hudens små blodkar kan briste under laserbehandlingen, hvilket viser sig som små blå eller violette prikker på huden. Misfarvningen kan dækkes med make-up, og der kan anvendes almindelige hudplejeprodukter efter behandlingen. Der bør anvendes solcreme med SPF 30+ i 1 måned før og efter behandling.
Hudens små blodkar kan briste under laserbehandlingen, hvilket viser sig som små blå eller violette prikker på huden. Misfarvningen kan dækkes med make-up, og der kan anvendes almindelige hudplejeprodukter efter behandlingen. Der bør anvendes solcreme med SPF 30+ i 1 måned før og efter behandling.
Du kan ikke få laserbehandling, hvis du er gravid, har hudinfektion i behandlingsområdet eller hvis du indtager medicin, som markant øger lysfølsomheden, eller lider af lysoverfølsomhed, fx epilepsi. Hvis din hud er mørk eller solbrændt, vil vi tilbyde behandling med lavere energiniveau, og derfor kan alle hudfarver behandles.
Ja, det må du gerne! Friske og røde ar på huden reagerer bedst på laserbehandling, så det er en stor fordel at behandle tidligt. Der henvises i øvrigt til den nyeste litteratur på området, som har dokumenteret, at farvestoflaserbehandling og fraktioneret Erbium og CO2 laserbehandling ikke er forbundet med øget risiko for arvævsdannelse eller andre bivirkninger hos patienter i behandling med Isotretinoin.
Effekten af laserbehandling af røde ar og rødme i huden er permanent.